viernes, 25 de mayo de 2012

PESTRO, PESTRO, PESTRO DANES!

Pot nas je tokrat peljala po slovenski obali. Kolikor smo prikrajšani vkilometrih, je nadomeščeno z očarljivo lepoto.

Pričeli smo izlet v Kopru. Obiskali smo staro mestno jedro inžupnijsko cerkev - stolnica posvečena Mariji Vnebovzeti. Tamnas je veselo presenetila priloga tednika Družina in članek z lepimintervjujem naše priljubljene pevovodkinje Andrejke (hvala ToneRode!!)

Peljali smo se mimo Izole do Pirana, kjer je "repek" Slovenije,jugozahodna meja na Jadransko morje.Vzpeli smo se mimo Tartinijega trga do cerkve sv. Jurija in še malonaprej do starodavnega mestnega obzidja od koder nas je pogled namesto in morje popolnoma prevzel.

Tudi trenutek za lepe fotografije ni zmanjkal: rožice med rožicami!

Obiskali smo tudi biser slovenske obale - Portorož. Od tam pa nazaj vNovo Gorico, v glasbeno šolo na poseben koncert dijakov solo petja,ki ga je njihov profesor za nas priredil.Profesor ni drugi kot stari, dobri prijatelj član slovenskega oktetaVladimir Čadež. Presenetili so nas z širokim repertoarjem inspremstvo odlične pianistke, ge. Barbare Mačkić. V koncertni dvoraninas je pozdravil g. ravnatelj in na njegovo prošnjo, zapeli dveargentinski pesmi. Ogledali smo si udobne, moderne prostore šole,kjer nas je čakalo luštno presenečenje: v orkestrski sobi so vadili zharmonikami in gosli tango znanega argentinca Astor Piazzolla.


In že smo morali znova se napotiti na naslednjo točko: Solkan.Obiskali smo muzej Slovenskega okteta in bili gostje pri gostoljubniČadeževi družini.

Zaključek večera ni mogel biti lepši in prisrčnejši. Po večerji so nasobiskali tri generacije izrednih tenorjev: Danilo, Vladimir in DavidČadež, ki so nam priredili lep koncert.Prav Čadeževim se moramo iskreno in iz srca zahvaliti za organizacijočudoviega dne: hvala vam za vse!

Več slik si lahko ogledaš tukaj.

No hay comentarios:

Publicar un comentario